به مناسبت هفته پژوهش طی مراسمی که به همت معاونت پژوهشی دانشگاه برگزار شد از برگزیدگان پژوهشی دانشگاه تقدیر و سپاسگزاری شد. در این مراسم که شامگاه روز یکشنبه اول دی ماه با حضور رئیس دانشگاه، معاونین پژوهشی، آموزشی، دانشجویی و برخی دیگر از مسئولین دانشگاه برگزار شد، ۱۱ عضو هیات علمی شایسته پژوهشی معرفی و با اهداء جوایزی از آنان تقدیر شد.
آقای دکتر احسان نظرزاده: سرامد علمی ایران در سال ۹۹ و ۲ درصد نویسندگان شاخص در سطح جهان
آقایدکتر بهنام پورحسن: ۲ درصد نویسندگان شاخص در سطح جهان و پژوهشگر برتر دانشکده فیزیک
آقایدکتر رسول محبی: ۲ درصد نویسندگان شاخص در سطح جهان و پژوهشگر برتر دانشکده فنی و مهندسی
آقایدکتر احمد قلی زاده: ۲ درصد نویسندگان شاخص در سطح جهان
آقایدکتر رضا ناظم نژاد: ۲ درصد نویسندگان شاخص در سطح جهان
آقایدکتر پیمان نیرومند: پژوهشگر برتر دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر
آقایدکتر احمد سلیمانپور: پژوهشگر برتر دانشکده شیمی
آقایدکتر امین نویدطلب: پژوهشگر برتر دانشکده علوم زمین
خانم دکتر ایران گودرزی: پژوهشگر برتر دانشکده زیست شناسی
آقایدکتر حسین داوری: پژوهشگر برتر دانشکده علوم انسانی
چهار کتاب جدید اعضای هیئت علمی دانشگاه دامغان در موسسه انتشارات این دانشگاه منتشر شد. این کتابها که شامل ۳ اثر ترجمهای و ۱ اثر تالیفی است، عبارتند از:
۱) ریاضیات شیمی- فیزیک: ترجمه دکتر صادق افشاری (استادیار دانشکده شیمی دانشگاه دامغان) و فهیمه هاشمی فرهمند؛
۲- مقدمه ای بر مکانیک سنگ: ترجمه دکتر داود فریدونی (استادیار دانشکده زمینشناسی دانشگاه دامغان) و مهندس رضا خواجهوند؛
۳- اقتصاد خرد: تالیف دکتر اصغر ابوالحسنی هستیانی (دانشیار دانشگاه پیام نور تهران)، دکتر رفیع حسنی مقدم (استادیار دانشکده علوم انسانی دانشگاه دامغان) و دکتر سمیرا متقی (استادیار دانشگاه پیام نور تهران)؛
۴- تاملی در ترجمه: ترجمه دکتر حسین داوری (استادیار دانشکده علوم انسانی دانشگاه دامغان) و دکتر ابوطالب ایرانمهر (استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود).
شایان ذکر است در حال حاضر ۱۵ کتاب (شامل ۱۳ کتاب چاپ اول، ۱ کتاب چاپ دوم و ۱ کتاب چاپ سوم) در نوبت چاپ و یا در مراحل دریافت مجوز میباشد که امید است در ماههای پیشِ رو منتشر شوند.
بنا بر اعلام انتشارات اسپرینگر، کتاب Autonomous Guided Vehiclesکه توسط دکتر حامد فضل الله تبار تألیف شده، عنوان یکی از پر بازدیدترین کتب سال ۲۰۱۹ میلادی را کسب کرد.
کتاب دکتر حامد فضل الله تبار، عضو هیأت علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه دامغان با عنوانAutonomous Guided Vehicles -Methods and models for Optimal Path Planningتوسط ناشرSpringer,2015 Edition(January21,2015) در زمره ۲۵ درصد کتاب برتر با بیشترین دانلود در سال ۲۰۱۹ قرار گرفته است. دکتر سعیدی مهرآباد دیگر نویسنده این کتاب است.
شایان ذکر است این کتاب در دوسال پیاپی ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به عنوان ۲۵ درصد با بیشترین دانلود انتخاب شده است.
این موفقیت را به ایشان و جامعه دانشگاهی تبریک عرض می نماییم.
با توجه به ابلاغ آییننامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی مورخ ۱۳۹۸/۵/۳ مصوب هیئت محترم وزیران و دستورالعمل ماده ۵ این آیین نامه مورخ ۱۳۹۸/۱۰/۱۷ مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با هدف رعایت استانداردهای اخلاقی مصوب کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش در مراحل مختلف طراحی، اجرا و ارائه گزارش نتایج پژوهشها و همچنین اجرای سیاستهای کارگروه مذکور، کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه دامغان تشکیل گردید.
اعضای کارگروه عبارتند از:
دکتر عبدالعلی بصیری – رئیس دانشگاه (رئیس کارگروه)
دکتر هوشنگ خیری – معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه (دبیر کارگروه)
دکتر ایران گودرزی – معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه
دکتر محمد آسیایی – عضو هیأت علمی صاحب نظر در امور پژوهشی
دکتر محمود الهدادی – عضو هیأت علمی صاحب نظر در امور پژوهشی
دکتر غلامحسین گریوانی – عضو هیأت علمی صاحب نظر در امور پژوهشی
دکتر جواد قاسمیان – نماینده جامعه علمی
دکتر سیدعلی پورموسوی – صاحبنظر اخلاق در پژوهش
دکتر علیرضا جلالی – عضو هیأت علمی رشته حقوق
شایان ذکر است آیین نامه و دستورالعمل های مربوطه در صفحه کارگروه اینجا کلیک کنید.
دکتر ایوب کنعانی اولین دانشجوی پسادکتری دانشگاه دامغان در رشته شیمی- فیزیک با راهنمایی دکتر داود عاجلو، استاد دانشکده شیمی این دانشگاه، دوره پژوهشی خود را با عنوان «بررسی های پیرامون پارامتر حلالیت فلاونها و فلاونول در حلالهای مختلف به روش نیمه تجربی Hidebrand – Hansen و روش تئوری تابعی چگالی DFT » با موفقیت به پایان رسانید.
شایان ذکر است این دوره در قالب اجرای طرح پژوهشی خارج از دانشگاه انجام شده که با چاپ دو مقاله در نشریات با نمایه JCR همراه بوده است.
دکتر احسان نظرزاده زارع عضو هیأت علمی دانشکده شیمی دانشگاه دامغان از سوی فدراسیون سرآمدان علمی ایران، به عنوان یکی از سرآمدان علمی کشور درسال ۱۳۹۹ انتخاب شد. فدراسیون سرآمدان علمی ایران سالانه از بین اعضای هیأت علمی با دستاوردهای پژوهشی برتر و براساس چاپ مقالات آنها در مجلات منتخب فدراسیون، حدود ۱۰۰ پژوهشگر برتر را شناسایی میکند. شایان ذکراست فدراسیون سرآمدان علمی ایران با حمایت و مدیریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف دستیابی به مرجعیت علمی، افزایش کیفیت علمی کشور و کمک به توسعه تحقیقات پژوهشگران معتبر درسال۱۳۹۴ راه اندازی شده است.
بر اساس اعلام پایگاه WOS سه مقاله با نام دانشگاه دامغان در زمره مقاله های پراستناد (Highly Cited) و داغ (Hot Paper) این پایگاه از ابتدای سال ۲۰۲۰ تا کنون قرار گرفته اند. از این مجموعه، دو مقاله متعلق به آقای دکتر احسان نظرزاده زارع و مقاله دیگر متعلق به خانم دکتر کبری زارعی است.
دراین مقاله دکتراحسان نظرزاده زارع و همکارانش از کشورهای ایتالیا و سوئیس به بررسی خواص نانوکامپوزیت هایی برپایه پلی آنیلین جهت کاربرد در زمینه های مختلف پزشکی ازقبیل دارورسانی هدفمند، بازسازی عصب، ترمیم زخم، بازسازی استخوان و …پرداختند.
دراین مقاله دکتراحسان نظرزاده زارع و همکارانش از کشورهای ایتالیا، امریکا و چین به بررسی خواص ضدمیکروبی نانوساختارهای معدنی و پلیمری بعنوان پرکننده جهت کاربرد در دندانپزشکی پرداختند.
در مقاله دکتر کبری زارعی، اندازه گیری داروی سفتیزوکسیم به عنوان یک آنتی بیوتیک به روش ولتامتری پالس تفاضلی جذبی گزارش شده است. به این منظور از یک الکترود مغز مداد اصلاح شده با گرافن اکساید کاهش یافته و نانو ذرات طلای حفره دار استفاده شده و دارو با حساسیت و دقت بالا اندازه گیری شده است.
در آخرین رتبهبندی دانشگاهها از سوی نظام رتبه بندی «نیچر ایندکس» (Nature Index)، دانشگاه دامغان در رتبه دهم کشور قرار گرفت. در این رتبهبندی، دانشگاههای سراسر جهان بر پایه پژوهشهای باکیفیت در حوزه علوم طبیعی با موضوعات علوم زیستی، شیمی، فیزیک، علوم زمین و محیط زیست رتبهبندی میشوند. در رتبهبندی اخیر، مقالات اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی در دوازده ماه منتهی به ماه می سال جاری میلادی، که در ۸۲ مجله منتخب این نظام رتبه بندی انتشار یافته، ارزیابی شده است.
در جدول زیر ۱۰ مؤسسه یا دانشگاه برتر جهان بر اساس آخرین رتبهبندی «نیچر ایندکس» به این شکل معرفی شدهاند:
مؤسسه یا دانشگاه
۱- آکادمی علوم چین
۲- دانشگاه هاروارد
۳-انجمن ماکس پلانک
۴- مرکز ملی پژوهشهای علمی فرانسه
۵- دانشگاه استانفورد
۶- مؤسسه فناوری ماساچوست
۷- انجمن هلموتز مراکز پژوهشی آلمان
۸- دانشگاه علوم و فناوری چین
۹- دانشگاه آکسفورد
۱۰- دانشگاه پکن
در فهرست ۵۰۰ مرکز علمی برتر جهان، نامی از دانشگاهها و مراکز علمی ایران نیست، اما در بخش غرب آسیا از ۳۶۴ مرکز، ۹۸ دانشگاه یا موسسه ایرانی حضور دارند. پژوهشگاه دانشهای بنیادی با کسب رتبه ۶۳۸ جهان (از بین ۵۵۰۲ مرکز علمی) و رتبه ۸ بخش غرب آسیا، به عنوان برترین مرکز علمی ایران در این رتبهبندی معرفی شده است. دانشگاه دامغان نیز با کسب رتبه ۱۵۰۹ در جهان و ۳۴ در غرب آسیا، در جایگاه دهم مراکز علمی و پژوهشی کشور قرار گرفته است. شایان ذکر است که در این رتبهبندی، دانشگاه دامغان ضمن کسب رتبه برترین مرکز علمی در استان سمنان، در بین دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی منطقه ۹ کشور، شامل دانشگاههای فردوسی مشهد، سمنان، بیرجند، صنعتی شاهرود و حکیم سبزواری، پس از دانشگاه فردوسی مشهد در جایگاه دوم قرار گرفته است.
در جدول زیر ۱۰ مرکز علمی برتر ایران بر اساس جدیدترین رتبهبندی «نیچر ایندکس» ارائه شده است:
لینک رتبهبندی دانشگاههای ایران:
https://www.natureindex.com/country-outputs/Iran
شایان ذکر است که مقالات علمی منتشر شده زیر در کسب این رتبه برای دانشگاه دامغان در رتبهبندی «نیچرایندکس» موثر بودهاند:
۱- مقالههای آقای دکتر شهاب شهیدی عضو هیأت علمی دانشکده فیزیک در مجله The European Physical Journal C
دکتر احسان نظرزاده زارع، عضو هیأت علمی دانشکده شیمی دانشگاه دامغان، با همکاری پژوهشگرانی از کشورهای ایتالیا، چین و آمریکا به بررسی و مرور ترکیبات مبتنی بر نانوذرات فلزی حاوی خواص ضدمیکروبی در پزشکی پرداختند.
در این مقاله، مکانیسم ضدمیکروبی این نانوساختارها و کاربردهای آنها در کاتتر، ایمپلنت، داربست، سامانه های دارورسانی، مهندسی بافت در حوزه های گوناگون پزشکی و دندانپزشکی مورد بحث قرار گرفته است. همچنین خواص آنها از قبیل سمیت سلولی، کاهش اثر بخشی و القای مقاومت ضدمیکروبی این نانوساختارها بررسی شده است تا زمینه ای برای تحقیقات آینده فراهم شود.
این مقاله در نشریه Advanced Functional Materials با ضریب تاثیر ۱۵٫۶۲ منتشر شده است.